Platforma
edukacyjna
Poradniki
Poradnik dietetyczny zawiera zalecenia żywieniowe dostosowane do potrzeb pacjentów z hemofilią oraz propozycję ciekawych jadłospisów bogatych w wapń, magnez i żelazo.

Powstał on we współpracy z dietetyczką kliniczną - mgr Patrycją Hołowko
Poradnik dla nauczycieli został opracowany, aby ułatwić pedagogom zrozumienie specyfiki choroby i zapewnić uczniom z hemofilią odpowiednie wsparcie w środowisku szkolnym.

Materiał został przygotowany w konsultacji z ekspertami:
dr n. med. Joanną Zdziarską, hematologiem z Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum w Krakowie
dr n. o zdr. Anitą Wójcik, fizjoterapeutką z Zakładu Biomechaniki i Kinezjologii na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum.
Poradnik dietetyczny zawiera zalecenia żywieniowe dostosowane do potrzeb pacjentów z hemofilią oraz propozycję ciekawych jadłospisów bogatych w wapń, magnez i żelazo.

Powstał on we współpracy z dietetyczką kliniczną - mgr Patrycją Hołowko
Poradnik dla nauczycieli został opracowany, aby ułatwić pedagogom zrozumienie specyfiki choroby i zapewnić uczniom z hemofilią odpowiednie wsparcie w środowisku szkolnym.

Materiał został przygotowany w konsultacji z ekspertami:
dr n. med. Joanną Zdziarską, hematologiem z Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum w Krakowie
dr n. o zdr. Anitą Wójcik, fizjoterapeutką z Zakładu Biomechaniki i Kinezjologii na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum.






